Εκπαιδευτικά προγράμματα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σικυωνίων πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (σε μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο):

  • Αφηγήσεις και εργαστήρι αφήγησης (σε συνεργασία με την κα Ακριβή Καλδίρη).

  • Ξεναγήσεις στο χώρο, γνωριμία με τον τρόπο λειτουργίας μιας Βιβλιοθήκης και επαφή με τα βιβλία.

  • Εργασίες βιβλιογραφικές ή βιβλιοπαρουσιάσεις (σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς)

& Τα περισσότερα παιδιά επισκέπτονται για πρώτη φορά μια Βιβλιοθήκη. Στοχεύουμε να μην είναι η επίσκεψη αυτή και η τελευταία.

& Μέσα από τα προγράμματα ο μαθητής συμμετέχει σε δημιουργικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τα βιβλία σε έναν χώρο ευχάριστο, που μοιράζεται την εμπειρία και τη γνώση με την ομάδα. Η Βιβλιοθήκη γίνεται ζωντανό κύτταρο της πόλης, χώρος συνάντησης ομάδων, χώρος μελέτης και πραγματικής απόλαυσης των βιβλίων.

& Σκοπός των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων είναι η γνωριμία και η εξοικείωση των παιδιών με τη βιβλιοθήκη, η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και η συνεχής επαφή με το βιβλίο, εκεί όπου το βιβλίο δεν είναι συνδεδεμένο με την υποχρεωτική αναγκαστική σχολική μελέτη.

 

  • Για περισσότερες πληροφορίες και  προγραμματισμό της επίσκεψης του σχολείου σας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Μυλωνά Ευαγγελία στο τηλέφωνο  2742022573 ή στο email: mikoni.ds@gmail.com

  • Οι επισκέψεις των μαθητών πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες  30 πμ. – 12.30 μμ., ύστερα από συνεννόηση.

  • Το Πρόγραμμα Αφήγησης πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και διαρκεί μία ώρα (9.30 έως 10.30πμ)

  • Μέγιστος αριθμός παιδιών 35.