Τμήμα Θεάτρου Ενηλίκων

Τμήμα Θεάτρου Ενηλίκων

Θέατρο: ένα υπέροχο ψέμα ή μια δημιουργική αλήθεια;

Tα μαθήματα Θεάτρου για ενήλικες απευθύνονται σε όλους όσοι αγαπούν την τέχνη του θεάτρου και θέλουν να τη γνωρίσουν είτε ως διαδικασία – ταξίδι που καταλήγει σε μια θεατρική παραγωγή, είτε ως προσωπική διαδρομή έκφρασης μέσα από τη γνώση του εαυτού τους..Απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς και γενικά σε επαγγελματίες που το θέατρο θα τους βοηθήσει στην επικοινωνία, στη διαχείριση του συναισθήματος, στην μετάδοση της γνώσης.

Η λέξη θέατρο παράγεται από το αρχαίο ρήμα θεάομαι-θεώμαι που σημαίνει θεωρώ, βλέπω, παρατηρώ, παρακολουθώ, κοιτάζω. Αυτό που κάνει το θέατρο τόσο σημαντικό ίσως να κρύβεται μέσα στις ρίζες της λέξης.Η δύναμη του θεάτρου είναι να βλέπουμε σαν σε καθρέφτη την ίδια τη ζωή, να παρατηρούμε τις αντιδράσεις και τα συναισθήματα μας καθώς μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργούμε με τα υλικά που έχουμε μέσα μας: λέξεις, σκέψεις, φαντασία και συναισθήματα . Οι άνθρωποι από πολύ νωρίς χρησιμοποιούν την έμφυτη ικανότητά τους να μιμούνται, να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και να μπαίνουν σε ρόλους για να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τον κόσμο που τους περιβάλλει.

Στόχος της ομάδας είναι η γνωριμία με κείμενα της κλασικής και σύγχρονης δραματουργίας, η εξάσκηση των εκφραστικών μας μέσων (κίνηση, φωνή, λόγος ), η ανάπτυξη της δημιουργικότητας , η απελευθέρωση του πηγαίου και του αυθόρμητου, η δημιουργία επικοινωνίας και συνεργασίας για να εκφραστούν όσοι συμμετέχουν μέσα από τη φαντασία τους και την ξεχωριστή προσωπικότητα τους. Το θέατρο είναι ένας κόσμος μαγικός, που μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα τον κόσμο που ζούμε, μια που, όπως λέει και ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ: «Είμαστε φτιαγμένοι από το υλικό που είναι φτιαγμένα τα όνειρα»

Υπεύθυνη εργαστηρίου για το 2015 – 16 : Ευτυχία Λιβανίου