Προγραμματισμός Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας Ιούνιος – Αύγουστος 2016

12/6/2016
Μουσικό-Θεατρικό Αναλόγιο "ΕΓΩ ΕΙΜΑΣΤΕ...", αντίδωρο μνήμης , 100 χρόνια πρόσφυγες…
Από τον Σύλλογο πολιτισμού «Σαν Παραμύθι» . Ώρα έναρξης 8:00 μ.μ.

12/6/2016

«Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» , αναδεικνύοντας την ιστορική σημασία της εμφάνισης του Αποστόλου στην Κόρινθο, μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο της πόλης . Ξενάγηση παρουσίαση του θέματος από τον αρχαιολόγο Σωκράτη Κουρσούμη(ΕΦΑΚΟΡ) . Δράση στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου “ΓΕΦΥΡΕΣ” . Ο φετινός κύκλος δράσεων ονομάζεται “Η τέχνη της περιήγησης”. Σκοπός του προγράμματος είναι ο προσδιορισμός του «πολιτιστικού τοπίου» στον αστικού χώρου της πόλης της Κορίνθου και των αγροτικών οικισμών της Στυμφαλίας.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα ξεπερνά τα είκοσι (20) άτομα για το αυτό απαιτείται δήλωση συμμετοχής σε ένα από τα δύο Μουσεία .
Σημείο συγκέντρωσης στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου Κορίνθου, νωρίς το πρωί . Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν λίγες ημέρες πριν την δράση .

Ιούλιος 2016
2/7/2016
«Η κρυμμένη Κόρινθος» από την ομάδα Δίολκοι . Μια διαφορετική περιήγηση στο κέντρο της Κορίνθου . Ιδιωτικοί χώρου , που δεν είναι προσβάσιμοι σε κοινό ανοίγουν τις πόρτες τους και μας φιλοξενούν . Αναπάντεχες συναντήσεις κρυμμένες μέσα στην πόλη από καλλιτεχνικές και εικαστικές ομάδες που αναδεικνύουν μια πόλη ζωντανή , χαρούμενη και πολύχρωμη . Δράση στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου “ΓΕΦΥΡΕΣ” . Ο φετινός κύκλος δράσεων ονομάζεται “Η τέχνη της περιήγησης”. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα ξεπερνά τα είκοσι (20) άτομα για το αυτό απαιτείται δήλωση συμμετοχής σε ένα από τα δύο Μουσεία .
Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί απογευματινή ώρα , λίγο πριν την δύση του ηλίου . Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν λίγες ημέρες πριν την δράση .

4/7/2016 -8/7/2016 (εκτός Τρίτης )
Θερινά εργαστήρια , δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5 έως 10 ετών . Τρίωρη καθημερινή δράση (εκτός Τρίτης ), που σκοπό έχει των εμπλουτισμό γνώσεων και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα παιχνιδιών και κατασκευών . Ώρα 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος για το αυτό απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο email του Μουσείου ( kourktsoglouA@piraeusbank.gr )

9/7/2016
«Ο Χρυσοπράσινος Αετός» . Η ιδιαίτερη παράσταση της Εύης Νέδου και των συνεργατών της έρχεται στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας . Ώρα έναρξης 8:30 μ.μ. στην πλατεία του Μουσείου .

15/7/2016
Εργαστήρι για όλη την οικογένεια . Για πρώτη φορά φέτος επεκτείνουμε τα θερινά εργαστήρια και σε ενήλικους . Δίνουμε την δυνατότητα μέσα από ένα διασκεδαστικό εργαστήρι κατασκευής μικρών διακοσμητικών αντικειμένων από πηλό , να ανακαλύψει ολόκληρη η οικογένεια τα αποτελέσματα της συνεργασίας και τις κοινής δημιουργίας .
Ώρα έναρξης 11:00 π.μ. διάρκεια δύο ωρών

31/7/2016
Πραγματοποιούμε το διάπλους του Ισθμού της Κορίνθου με την «Αργώ» . Η «Αργώ» είναι ένα ανακαινισμένο σκάφος ,τύπου catamaran, ελληνικής κατασκευής και η διέλευση από τον Ισθμό διαρκεί μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά και θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε μια ιστορική αναφορά στην υλοποίηση της διάνοιξης της Διώρυγας. Ένα από τα σημαντικότερα και πολύπλευρα έργα υποδομής , η ιστορία του οποίου ξεκινά από το 602 π.χ. Τους είκοσι τυχερούς που θα μετέχουν στην δράση , τους περιμένει και μια ακόμη ξεχωριστή έκπληξη στο κατάστρωμα του σκάφους ! .
Δράση στο πλαίσιο του φετινού κύκλου δράσεων «η τέχνη της περιήγησης», της συνεργασίας μας με το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου “ΓΕΦΥΡΕΣ” . Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος και για το αυτό απαιτείται δήλωση συμμετοχής σε ένα από τα δύο Μουσεία .
Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί πρωινή ώρα , στη διάρκεια προγραμματισμένης αναχώρησης τους σκάφους και για το λόγο αυτό ενδέχεται να υπάρξουν μικρές διαφοροποίησης στην ώρα προσέλευσης . Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν λίγες ημέρες πριν την δράση .

Αύγουστος 2016
7/8/2016
Δεύτερο μέρος τους Σεμιναρίου Φωτογραφίας με τον Νίκο Αντωνόπουλο . Πρακτική εξάσκηση σε εξωτερικό χώρο , ευκαιρία να ανακαλύψουμε το πολιτιστικό τοπίο της Στυμφαλίας μέσα από το κάδρο της φωτογραφίας .
Χώρος Συνάντησης Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας , ώρα 10:00 π.μ.
Δράση στο πλαίσιο του φετινού κύκλου δράσεων «η τέχνη της περιήγησης», της συνεργασίας μας με το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου “ΓΕΦΥΡΕΣ” . Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος και για το αυτό απαιτείται δήλωση συμμετοχής σε ένα από τα δύο Μουσεία .

No Comments Yet.