ΣΙΚΥΩΝΙΑ 2018

Σικυώνια ’18 | Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Δήμου Σικυωνίων

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των Σικυωνίων, όπως κάθε χρόνο, θα λάβουν χώρα από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και την 1η  Σεπτεμβρίου 2018 σε όλα τα  διαμερίσματα του Δήμου Σικυωνίων (Σικυωνίων / Στυμφαλίας / Φενεού).
Ευχαριστούμε όλους τους φορείς, τους συλλόγους, τις ομάδες και τους εθελοντές που συμμετέχουν με τις ομάδες τους και στηρίζουν κάθε καλοκαίρι το θεσμό των Σικυωνίων προβάλλοντας και αναδεικνύοντας την δυναμική του τόπου μας.
Το διοικητικό συμβούλιο και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Η ΜΗΚΩΝΗ

Με αίσθημα βαθιάς γνώσης, ευθύνης και ικανοποίησης για ό,τι έχουμε καταφέρει υποδεχόμαστε την καλοκαιρινή περίοδο στο Δήμο μας, που είναι ταυτισμένη με την ψυχαγωγία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό. Οι δομές έχουν πια ωριμάσει, ο πολιτισμός έχει ταυτότητα. Είναι το έργο όλων αυτών των ανθρώπων που συστρατεύονται όλο το χρόνο μέσα από τις ομάδες τους για να προβάλλουν τον τόπο τους, για να στηρίξουν κάθε καλοκαίρι το Θεσμό των ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ και μαζί έναν Δήμο με μεγάλη δυναμική. Άνθρωποι όλων των ηλικιών με ταλέντο, με πάθος, εθελοντές, αγνοί ερασιτέχνες με παιδεία, γνώση, αγάπη γι΄αυτό που κάνουν,  κάθε χρόνο καταθέτουν και κάτι διαφορετικό στο χώρο της πολιτιστικής δημιουργίας, κάθε χρόνο και καλύτερο αποτέλεσμα. Εύχομαι σε όλους τους συνδημότες μου καλή έμπνευση, δύναμη, αισιοδοξία, δημιουργικότητα! Να χαρείτε, να διασκεδάσετε και να έχετε ένα καλό καλοκαίρι!
Σταματόπουλος Σπύρος, Δήμαρχος Σικυωνίων

Σχεδόν εφτά χρόνια πριν, ξεκινούσαμε με όραμα και προσδοκία για κάτι καλύτερο στον πολιτισμό του Δήμου, για νέα πράγματα, με σχεδιασμό, στοχευμένες δράσεις – δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα στην τύχη του-. Τα ΣΙΚΥΩΝΙΑ ήταν ο θεσμός που προϋπήρχε , και μάλιστα με κορυφαίες στιγμές τις δεκαετίες του ‘80 και του ΄90. Συνεχίζονται και θα συνεχίζονται με την υπευθυνότητα και το σεβασμό του διοργανωτή προς έναν θεσμό που αξίζει και που πια συνυπάρχει με άλλους θεσμούς. Ως πρόεδρος της «ΜΗΚΩΝΗΣ» τα τέσσερα τελευταία χρόνια αισθάνομαι περήφανος για το αποτέλεσμα στον τομέα του πολιτισμού, για τη δυναμική που έχει όλο αυτό που μας εμπνέει, και που, πραγματικά, δεν ξέρω πού μπορούμε να το φτάσουμε. Σημασία έχει ότι με τη συνεργασία ανθρώπων, που αγαπούν όλες τις μορφές δημιουργίας και τον τόπο τους, γίνονται καθημερινά μικρά θαύματα.
ΣΙΚΥΩΝΙΑ 2018 Σε διαφορετικό αλλά οικείο χώρο φέτος , το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου, και με διάθεση αποκέντρωσης, καθώς ζούμε το κορυφαίας σπουδαιότητας έργο της αναδιαμόρφωσης του ιστορικού χώρου των Αποθηκών ΑΣΟ προκειμένου να μετατραπεί σε έναν μοναδικό Πολυχώρο Πολιτισμού.
Σας εύχομαι ένα καλοκαίρι με υγεία, καλή διάθεση, ψυχαγωγία!
Ζάρκος Δημήτρης, Πρόεδρος ΝΠΔΔ Η ΜΗΚΩΝΗ

No Comments Yet.