Ανακοινώσεις

Κέντρο Διά Βίου Μάθησης δήμου Σικυωνίων

Ο δήμος Σικυωνίων Ενημερώνει  κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι  μαζί με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Σικυωνίων, στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) – Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212).
Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Σικυωνίων μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

Α/ΑΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝΔΙΑΡΚΕΙΑ  ΣΕ ΩΡΕΣΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
ΤΗΛΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ
1Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν25ΧΧ
2Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών25ΧΧ
3Δημιουργία Ιστοσελίδας50ΧΧ
4Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2)25ΧΧ
5Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής25ΧΧ
6Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία25ΧΧ
7Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη  εξαρτήσεων, διατροφή κλπ.)25ΧΧ

Σε περιπτώσεις αναστολής της δια ζώσης εκπαίδευσης λόγω περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση

Σε περιπτώσεις αναστολής της δια ζώσης εκπαίδευσης λόγω περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, τα τμήματα μάθησης θα υλοποιούνται μόνο μέσω τηλε-εκπαίδευσης (εξ αποστάσεως παρακολούθηση).
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού, Δημαρχείο Κιάτου, Γραφείο 4, ώρες 8:30 – 12:30.
Τηλ. : 27423 60117 (κα Γκαβάγια)
Ταχ. Διεύθυνση: Γ. Γεννηματά 2, Κιάτο 20200
Email: d-sikyon@otenet.gr
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Eπιμορφωτικό τμήμα Ηλεκτρικής Κιθάρας

Έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων, ξεκινά να λειτουργεί επιμορφωτικό τμήμα Ηλεκτρικής Κιθάρας

Έναρξη εγγραφών Τρίτη 21/09/2021 (09:00πμ – 15:00μμ καθημερινά) στα γραφεία του Ν.Π. “Η ΜΗΚΩΝΗ” (Πολιτιστικό Κέντρο – Κλεισθένους 57) και πληροφορίες στο τηλ. 2742021921 (εσωτ. 3).

Έναρξη τμημάτων Δευτέρα 04/10/2021

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ

Έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων, επαναλειτουργούν:

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΊΚΩΝ

 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Έναρξη εγγραφών Τρίτη  21/09/2021 (09:00πμ – 15:00μμ καθημερινά) στα γραφεία του Ν.Π. “Η ΜΗΚΩΝΗ” (Πολιτιστικό Κέντρο – Κλεισθένους 57)   και πληροφορίες στο τηλ. 2742021921 (εσωτ. 3).

Έναρξη τμημάτων Δευτέρα 04/10/2021

Τμήματα στίβου

Έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων επαναλειτουργούν τα τμήματα στίβου για παιδιά ηλικίας από 5-16 ετων.Εναρξη εγγραφών Παρασκευή 17/09/2021 (9:00πμ – 14:00μμ Δευτέρα έως Παρασκευη )  στα γραφεία του Ν.Π. “Η ΜΗΚΩΝΗ” (Πολιτιστικό Κέντρο ) Κλεισθένους 57 και πληροφορίες στο τηλ. 2742021921 (εσωτ. 3).  

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ VOUCHER ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ: «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΚΑΙ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ», ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021 – 22
Οι εγγραφές των ωφελούμενων – κατόχων voucher στις δομές μας
1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Κιάτου & 1ο Κ.Δ.Α.Π. ΜΗΚΩΝΗ του δήμου Σικυωνίων θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 24/8.
Οι κάτοχοι voucher που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στις παραπάνω δομές μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 6907973255 & 2742021921(εσωτ.2) προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για την κατάθεση του voucher στο Ν.Π.Δ.Δ. ¨Η ΜΗΚΩΝΗ» και την υπογραφή της σύμβασης.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ & ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΜΗΚΩΝΗ» του Δήμου Σικυωνίων συμμετέχει την σχολική χρονιά 2021-2022 στο πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» παρέχοντας θέσεις σε δικαιούχους vouchers (αξίες τοποθέτησης) για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών ), για τις δομές του :

  1. Παράρτημα Α΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού Κιάτου
    Παροχή θέσεων φροντίδας βρεφών από 18 μηνών έως 2,5 ετών
    και νηπίων από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως αυτή ορίζεται από το εκάστοτε ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
    &
  2. 1ο Κ.Δ.Α.Π ΜΗΚΩΝΗ.
    Παροχή θέσεων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών από 5 έως 12 ετών και παιδιών με ελαφράς μορφής κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι:

Μητέρες βρεφών, νηπίων , καθώς και μητέρες παιδιών 5- 12 ετών για συμμετοχή στο Κ.Δ.Α.Π.
Άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών ή και άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία.
Άτομα (γυναίκες και άνδρες), τα οποία έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες ή ασκούν επιμέλεια του συμπαραστατούμενου με δικαστική απόφαση ή είναι ανάδοχοι γονείς με ενεργή αναδοχή στο Εθνικό Μητρώο Εγκεκριμένων Αναδοχών.

Οι ωφελούμενοι της δράσης θα πρέπει να είναι:

Εργαζόμενες (μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες), ή άνεργες, οι οποίες  διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.

Η «αξία τοποθέτησης» (voucher) καλύπτει όλες τις υπηρεσίες που οι Δομές μας είναι υποχρεωμένες να παρέχουν κατ’ ελάχιστο. Η δράση υλοποιείται μέσα από ετήσιο κύκλο πρόσκλησης που αντιστοιχεί σε ένα σχολικό έτος, μέγιστης διάρκειας 11 μηνών, δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 έως την 31η Ιουλίου του 2022, όση και η μέγιστη διάρκεια ισχύος της «αξίας τοποθέτησης» για τους επιλεγόμενους.
Η διαδικασία των αιτήσεων ξεκινά την Δευτέρα 19 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη, 3 Αυγούστου, ενώ οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr)

Ο τρόπος κι η διαδικασία υποβολής και ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης καθώς και οι τεχνικές λεπτομέρειες για την άντληση ή την επαλήθευση των απαιτούμενων στοιχείων, περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και στις σχετικές οδηγίες που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αντίστοιχα να λαμβάνουν πληροφορίες από το Τμήμα Παιδικής Φροντίδας, Παιδείας & Δ.Β.Μ. του Ν.Π.Δ.Δ. « Η ΜΗΚΩΝΗ» στο τηλ.:2742021921 (εσωτ.2) κα. Αγγελική Πάγκα.

Αναβολή εκδηλώσεων

Το ΝΠΔΔ «Η Μηκώνη¨ με αποκλειστικό γνώμονα τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσια υγείας, αναβάλλει τις προγραμματισμένες, εκδηλώσεις του Kiato Summer jam που θα πραγματοποιούνταν στην παραλία του Κιάτου στις 18 και 25 Ιουλίου 2021.
Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, θεωρούμε καθήκον μας στην παρούσα χρονική στιγμή να συνταχθούμε στην προσπάθεια για περιορισμό της διαφαινόμενης διασποράς της πανδημίας και στο προσεχές διάστημα, υπό τις κατάλληλες συνθήκες να επαναπροσδιορίσουμε τις νέες ημερομηνίες για την πραγματοποίηση των παραπάνω εκδηλώσεων.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Η UNESCO, καθιέρωσε την τέταρτη ημέρα του Ιουλίου, ως η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.  Τα Φεστιβάλ έχουν τεράστια συμβολή στην καταγραφή του πνεύματος και της τέχνης.

Τα Σικυώνια είναι ένα από τα μακροβιότερα Φεστιβάλ στην περιοχή. Από το 1982 μέχρι και σήμερα αναδεικνύει όλες τις μορφές της τέχνης φιλοξενεί μεγάλες καλλιτεχνικές παραγωγές και υποστηρίζει την τοπική δημιουργία.

Έτσι και φέτος. Μπορεί η κατάσταση να παραμένει κρίσιμη, το καλοκαίρι όμως είναι εδώ, τα ΣΙΚΥΩΝΙΑ 2021 είναι εδώ! Το ταξίδι ξεκινά το Σάββατο 10 Ιουλίου

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Η Μηκώνη»

Δημήτρης Ζάρκος

Εγγραφές στο 1ο ΚΔΑΠ ΜΗΚΩΝΗ

Σας ενημερώνουμε ότι στο 1ο ΚΔΑΠ ΜΗΚΩΝΗ θα  δοθούν οι κενές,  θέσεις οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί από παιδιά που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα της Εναρμόνισης Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής, σε ενδιαφερόμενους  που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους και για το διάστημα λειτουργίας του από 1/7/2021 έως 31/7/2021.

Προκειμένου γίνει  εγγραφή θα πρέπει να υποβληθεί σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Για την υποβολή της αίτησης  τα παιδιά θα πρέπει να έχουν ημερομηνία γέννησης , από 01/01/2010 έως και 31/12/2016.

Την  αίτηση και τα απαιτούμενα  δικαιολογητικά μπορείτε να κατεβάσετε παρακάτω :

ή να την παραλάβετε από το Τμήμα Παιδικής Φροντίδας Παιδείας &  Δ.Β.Μ.(Κλεισθένους 57, Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου).

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων εγγραφών ξεκινά την Τετάρτη 23/06/2021 και θα διαρκέσει  έως και την Δευτέρα   28/06/202.

 Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται  στο Τμήμα Παιδικής Φροντίδας Παιδείας &  Δ.Β.Μ. το ανωτέρω διάστημα 9:30 π.μ.- 14:00 μ.μ. (Κλεισθένους 57, Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου).

Για διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2742-0-21921 (εσωτ.2)   κ. Αγγελική Πάγκα).