fbpx

Αθλητικές Δράσεις

Stymphalia Lake Run 2018 – Προκήρυξη 3ου Ημιμαραθώνιου αγώνα δρόμου

  • Το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς», προκηρύσσουν τον 3ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου με την ονομασία «Stymphalia Lake Run 2018», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 (ώρα έναρξης εκκινήσεων 09:00), στη λίμνη Στυμφαλία.
  • Ο αγώνας θα έχει ως αφετηρία το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και περιλαμβάνει τρεις διαδρομές (5, 10 και 21,5 χλμ.) που θα πραγματοποιηθούν περιφερειακά της λίμνης Στυμφαλίας. 

Stymphalia lake run 2017

Stymphalia Lake Run 2017
2ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου στη Λίμνη Στυμφαλία

Οι εγγραφές άνοιξαν !

Έχουμε αγώνα λοιπόν!

Καλή επιτυχία σε όλους μας …

Το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς», προκηρύσσουν τον 2ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου με την ονομασία «Stymphalia Lake Run 2017», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου (ώρα έναρξης εκκινήσεων 09:00), στη Λίμνη Στυμφαλία.

Ο αγώνας θα έχει ως αφετηρία το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και περιλαμβάνει τρεις διαδρομές (5, 10 και 21,5 χλμ.) που θα πραγματοποιηθούν περιφερειακά της Λίμνης Στυμφαλίας, δίνοντας έτσι στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο το πολιτιστικό τοπίο της Λίμνης όσο και το Μουσείο.

1ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου στη Λίμνη Στυμφαλία

Με αφορμή το φετινό εορτασμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς» πραγματοποίησαν την Κυριακή 5 Ιουνίου τον 1ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου με την ονομασία “Stymphalia Lake Run 2016” στη Λίμνη Στυμφαλία.
Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή 520 άτομα πριν το κλείσιμο των εγγραφών, πέρασαν από το σημείο εκκίνησης 320 δρομείς, ενώ το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας από όπου ήταν η αφετηρία και ο τερματισμός, επισκέφθηκαν 2.145 άτομα.
Ο αγώνας που περιλάμβανε τρεις διαδρομές (5χλμ, 10χλμ, 21,5χλμ.) και συνολικά 12 αγωνιστικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών, πραγματοποιήθηκε περιφερειακά της Λίμνης Στυμφαλίας, δίνοντας έτσι στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο το πολιτιστικό τοπίο της Λίμνης όσο και το Μουσείο, το οποίο την ίδια ημέρα συμπλήρωσε έξι χρόνια λειτουργίας.
Ήδη τα αποτελέσματα του αγώνα έχουν αναρτηθεί στο site του Πολιτιστικού Ιδρύματος Πειραιώς, της ΜΗΚΩΝΗ και στο Running News. Όλα τα έσοδα από τις εγγραφές στον αγώνα κατατέθηκαν σε φορείς αρωγής παιδιών.
Οι επισκέπτες παράλληλα με τον αγώνα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από δράσεις με σκοπό την προβολή της σημασία της άθλησης. Με την καθοδήγηση γνωστών αθλητών όπως ο δύο φορές Ολυμπιονίκης κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος και ο Μεσογειονίκης Μαραθωνοδρόμος Χρήστος Σωτηρόπουλος έγιναν παρουσιάσεις Ολυμπιακών αθλημάτων (κωπηλασίας, τοξοβολίας, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, κ.λπ.) σε μικρούς και μεγάλους φίλους. Εντυπωσιακή ήταν και η επίδειξη επιτραπέζιας αντισφαίρισης από την ομάδα παίδων του Ζευγολατιού, που έχουν διακριθεί στους Πανελλήνιους Αγώνες του αθλήματος. Ακολούθησε μια ομιλία-ανοιχτή συζήτηση για παιδιά και ενηλίκους, με θέμα τα πρακτικά οφέλη της άσκησης και τους τρόπους που μπορούν οι γονείς να καθοδηγήσουν τα παιδιά τους με ασφάλεια σε θέματα αθλητισμού. Στην δράση αυτή μίλησαν ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Σάββας Τοκμακίδης, ο ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης και «καλύτερος Έλληνας προπονητής 2015» κ. Νίκος Γέμελος και ο Ολυμπιονίκης και επικεφαλής της αντιπροσωπείας κωπηλασίας κ. Βασίλης Πολύμερος. Την συζήτηση συντόνισε ο κ. Γιάννης Ψαρέλης μέλος της Ομοσπονδίας Τριάθλου, γνωστός για τη συμβολή του για τον «καθαρό αθλητισμό» κατά την διεξαγωγή διεθνών αγώνων στίβου.
Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στον αγώνα δρόμου και οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, την έκθεση «Ο έκτος άθλος». Πρόκειται για μια πρωτότυπη καλλιτεχνική προσέγγιση που παρουσιάζει το μοναδικό περιβάλλον της περιοχής και το έργο που υλοποιείται για την προστασία και την ανάδειξή του στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE Stymfalia (LIFE12NAT/GR/0000275). Με τα ζωγραφικά έργα του Γιώργου Παστάκα, την ποιητική αφήγηση του Γιώργου Μανιώτη και τη μουσική επένδυση του Γιώργου Κουμεντάκη, ο έκτος άθλος του Ηρακλή, ο οποίος κλήθηκε να εκδιώξει από τη Λίμνη τις Στυμφαλίδες όρνιθες που κατέστρεφαν τη γη, παρουσιάζεται εκ νέου στο κοινό.
Τέλος, ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής όπου με αφορμή το Stymphalia Lake Run 2016 διοργανώσαν γιορτή με τοπικά κεράσματα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη ζεστή φιλοξενία της ορεινής Κορινθίας. Αξίζει να γίνει αναφορά και στην εξαιρετική φιλοξενία των καταλυμάτων της περιοχής, καθώς και στην παροχή των νερών «Ζήρεια» στον αγώνα από τον πρόεδρο της συνδιοργανώτριας αθλητικής ομάδας «η Στυμφαλίς», κ. Νίκο Σκάζα.
Η διοργάνωση εντυπωσίασε με την οργάνωση της κατοίκους και επισκέπτες. Ενώ η οργανωτική επιτροπή εξέφρασε της θερμές ευχαριστίες της προς την Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ιδιαίτερα την ομάδα της Κορίνθου για την συμβολή της, καθώς και την Αστυνομία της Περιοχής, το κέντρο Υγείας Γκούρας και Κιάτου, και τους ιατρούς του αγώνα κυρίους Λευτέρη Κλαυδιανό, παθολόγο και Γιώργο Χριστοδούλου, καρδιολόγο.
Το Stymphalia Lake Run 2016, τίμησαν με την παρουσία τους, ο περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης, ο βουλευτής κ. Χ. Δήμας, ο αντιπεριφερειάχης κ. Π. Καλλίρης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κ. Λέγγας και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Πελοπόννησο.
Στόχος του ΠΙΟΠ είναι να καθιερώσει, σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» και τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς», τον ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου στη Λίμνη Στυμφαλία ως ετήσιο γεγονός.

“Stymphalia lake run 2016” πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
10:00-15:00 – Βιωματική γνωριμία με τα Ολυμπιακά αθλήματα
10:00 Εκκίνηση αγώνων δρόμου 5-10-21,1 χλμ (αγωνιστικές διαδρομές)
10:30 Εκκίνηση «Ιόλαος» – Δρόμος 1000 μέτρων μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα για παιδιά 5-10 ετών με συνοδεία & επίβλεψη Ελλήνων Ολυμπιονικών και εθελοντών.
11:00-11:30 Παρουσίαση του αθλήματος της κωπηλασίας από τον Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο
11:30-12:00 Παρουσίαση του αθλήματος της τοξοβολίας, παρουσίαση εξοπλισμού και στόχων
12:00-12:30 Παρουσίαση του αθλήματος της ποδηλασίας και του Τριάθλου, από τον αναγνωρισμένο αθλητή Γιάννη Ψαρέλη
12:30-13:00 Παρουσίαση του αθλήματος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Επίδειξη του αθλήματος από Πανελλήνιους πρωταθλητές Παίδων.
13:00-14:00 Ανοιχτή Ομιλία–Συζήτηση: «Αθλητισμός για υγεία: Πρακτικές συμβουλές για γονείς»
Ομιλητές
• Τοκμακίδης Σάββας, Τακτικός Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
• Γέμελος Νίκος, Ομοσπονδιακός Προπονητής Κολύμβησης και καλύτερος προπονητής όλων των αθλημάτων για το 2015
• Πολύμερος Βασίλης, Ολυμπιονίκης (2004 και 2008) και υπεύθυνος ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Κωπηλασίας
Συντονιστής: Γιάννης Ψαρέλης
14:00–14:30 Απονομές στους νικητές των αγώνων δρόμου
14:30–15:00 Οι κάτοικοι της περιοχής κερνούν όλους τους καλεσμένους πίτες και τοπικά γλυκά
16:00 Οργανωμένη ξενάγηση στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας