fbpx

Αθλητικεσ Διοργανωσεις

ΝΠΠΔ ΜΗΚΩΝΗ

Stymphalia Lake Run

Το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), διοργανώνουν Αγώνα Δρόμου (Ημιμαραθώνιο) με την ονομασία «Stymphalia Lake Run», ο οποίος πραγματoποιείται από το 2016 στο τέλος Μαΐου , στη λίμνη Στυμφαλία. Ο αγώνας έχει ως αφετηρία το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και περιλαμβάνει τρεις διαδρομές (5, 10 και 21,5 χλμ.) που πραγματοποιούνται περιφερειακά της λίμνης Στυμφαλίας. Το Stymphalia Lake Run κατέχοντας πλέον τις πιστοποιήσεις από τους οργανισμούς AIMS και ΙΑAF, γίνεται ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αγώνες ανοιχτού δρόμου στην Πελοπόννησο, στις αποστάσεις του Ημιμαραθωνίου 10 και 5 χιλιομέτρων.

ΚΛεισθένειος Νυχτερινός αγώνας δρόμου

Ένα δύσκολο καλοκαίρι τελειώνει και το αποχαιρετάμε με μια όμορφη αθλητική διοργάνωση.

Το ΝΠΔΔ «Η Μηκώνη» και το γυμναστήριο Altius σας προσκαλoύν στον πρώτο νυχτερινό αγώνα δρόμου στην πανέμορφη παραλία της Πόλης του Κιάτου. Ο «Κλεισθένειος» (προς τιμήν του Σικυώνιου Πολιτικού και Ολυμπιονίκη Κλεισθένη) νυχτερινός αγώνας δρόμου θα διεξαχθεί στις 4 Σεπτεμβρίου 2021 στους παραλιακούς δρόμους της πόλης.


Ziria SkyRace

Στην κορυφή της Ζήρειας, στα μονοπάτια της Γκούρας

Αυτή η ορεινή γη με τις παρθένες ομορφιές της, αφήνει την αίσθηση της μοναδικότητά της, ενώ τις προσφέρει απλόχερα σε κάθε μάτι και αυτί που θέλει να ακούσει και να δει. Ο δήμος Φενεού, με έδρα τη Γκούρα έχει χαρακτηριστεί, δικαίως «Κορινθιακή Ελβετία» λόγω της μοναδικής γεωγραφικής του θέσης και ομορφιάς. Ίσως κουβαλάει το μεγαλύτερο μέρος της μυθολογίας μας καθώς από τη Σικυώνα (ή Μυκώνη) ξεκινά ο χωρισμός των αγαθών του κόσμου μεταξύ Θεών και ανθρώπων, όπου συγκεντρώθηκαν εκεί για να τα χωρίσουν μετά την Τιτανομαχία. Στο Όρος της Κυλλήνης ή Ζήρεια, σε κάποιο σπήλαιό της, γεννήθηκε ο Θεός των Θεών Δίας! Όπου ο Ερμής ανακάλυψε το πρώτο μουσικό όργανο (λύρα), όπως λέγεται, το οποίο και πρόσφερε στον αδερφό του Απόλλωνα προκειμένου να τον εξευμενίσει. Στο Φενεό φέρεται να κατασκεύασε ο ημίθεος Ηρακλής τα κανάλια ή καταβόθρες που οδηγούν τα όμβρια ύδατα των ποταμών Όμβριος και Δόξας στη θάλασσα. Λειτουργούν ακόμη και σήμερα ικανοποιητικά! Ιστορικά η περιοχή έχει ξεκίνημα στα 5000 π.Χ. και φτάνει μέχρι και το 1830 μ.χ.! Δε θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάτι για αναφέρουμε καθώς θα ήταν άδικο και λιγοστό. Γι’ αυτούς τους λόγους και για άλλους τόσους επιλέξαμε αυτή τη μαγική γη για να ζήσουμε το «ταξίδι» μας και τη μαγεία αυτού του τόπου κατακτώντας την κορυφή της ανακαλύπτοντας τα όριά μας μαζί! Η Ζήρεια ή Κυλλήνη, έχει φιλοξενήσει στις πλαγιές της αρκετούς αγώνες trail running (κ περισσότερους στο μέλλον….) .


Λίμνη Δόξα Τρίαθλο

Ο αγώνας της λίμνης Δόξας, είναι πλέον θεσμός..

Μεταφερόμαστε σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, στην Ορεινή Κορινθία, στη λίμνη Δόξα. 750μ κολύμπι, 21χλμ ποδήλατο και 4.800μ τρέξιμο με θέα τις κορυφές της Ζήρειας και του Χελμού. Μια εμπειρία για όλους από τον αρχάριο μέχρι τον πιο έμπειρο τριαθλητή, σε ατομικές και ομαδικές κατηγορίες, μόλις 2 ώρες από την Αθήνα.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αγώνα είναι η απογευματινή ώρα διεξαγωγής, κάτι το οποίο επιτρέπει στους συμμετέχοντες να έρθουν αυθημερόν και να αγωνιστούν σε δροσερές για την εποχή θερμοκρασίες. Το event εξελίσσεται περιμετρικά της λίμνης και ο δρόμος είναι κλειστός από οχήματα. Η χρήση στολής θα επιτραπεί αν το νερό είναι κάτω από 24 βαθμούς, κάτι το οποίο συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Η κολυμβητική διαδρομή είναι τριγωνική και η εκκίνηση γίνεται μέσα στο νερό, ακολουθεί το ποδήλατο με 5 γύρους (4.200μ ο γύρος) και ολοκληρώνεται με ένα γύρο τρέξιμο, αντίθετα από την φορά της ποδηλασίας.

Η ομορφιά της περιοχής και η κοντινή απόσταση από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Πάτρας, καθιστούν τη λίμνη Δόξα έναν προορισμό όχι μόνο για αθλητές. Κάθε χρόνο θεατές, φίλοι και οικογένειες παρευρίσκονται για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών αλλά και να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο!

.