fbpx

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ – ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ, 1917 – 2017 100 χρόνια από το τετρατάξιο Γυμνάσιο στο… 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο

Με φόντο την ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης αυτό το βιβλίο-λεύκωμα παρουσιάζει την ιστορία του Γυμνασίου Κιάτου από την ίδρυσή του (1917), έως και το δεύτερο ιωβηλαίο του (2017).

Ξεκινώντας από το τετρατάξιο Γυμνάσιο της πόλης μας, προχωρώντας στο εξατάξιο Γυμνάσιο και φτάνοντας στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιάτου, γιορτάζονται τα 100 χρόνια συνεχούς λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα στο βιβλίο περιέχονται:

  • Περίπου 10.000 ονόματα που είχαν σχέση με το σχολείο τα 100 αυτά χρόνια: διευθυντές, καθηγητές, σημαιοφόροι, παραστάτες, μαθητές με τις μεγαλύτερες βαθμολογίες κ.ά. τα 100 αυτά χρόνια.
  • 64 δημοσιεύματα της εποχής από τον τοπικό τύπο, Φύλλα Εφημερίδας της Κυβέρνησης κ.ά.
  • 423 φωτογραφίες καθηγητών και μαθητών από διάφορες σχολικές περιόδους.
  • 103 εξώφυλλα σχολικών βιβλίων.
  • Γεγονότα από τη σχολική ζωή: τιμωρίες μαθητών, μαθητικοί κανονισμοί, σχολικές γιορτές, εκδρομές κλπ.
  • Πληροφορίες για τις εκάστοτε αλλαγές στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Τα μαθήματα που διδάσκονταν σε κάθε τάξη (έως το 1950).

Μέσα στις 690 σελίδες του βιβλίου πολλές/οί θα συναντήσουν τον εαυτό τους ή τους προγόνους ή τους απογόνους τους ή και τα τρία μαζί!

Είναι ένα βιβλίο-λεύκωμα για την τοπική μας ιστορία που αξίζει να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη τόσο όσων πέρασαν από τα θρανία του σχολείου αυτού, αλλά και στη βιβλιοθήκη εκείνων που οι πρόγονοί τους υπήρξαν μαθητές του.

Σύντομο βιογραφικό
 
Ο Σωτήρης Εμμ. Κοκκωνάκης είναι Φυσικός, συν/χος εκπαιδευτικός και αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων.
Γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στο Κιάτο.
Έχει γράψει, (ατομικά και συλλογικά), περίπου 40 βιβλία με περιεχόμενο επιστημονικό, εκπαιδευτικό και τοπικής (κορινθιακής) ιστορίας και λαογραφίας.
 

Αφήστε ένα Σχόλιο