βρεφικοσ σταθμοσ

ΝΠΠΔ ΜΗΚΩΝΗ

Στα Βρεφικά Τμήματά μας γίνονται δεκτά παιδιά  ηλικίας 1,5 ετών έως 2,5 ετών.

Στην ηλικία αυτή σταδιακά οι ανάγκες του παιδιού μετατοπίζονται από την αναζήτηση ασφάλειας στην διεκδίκηση της ανεξαρτησίας. Κύριο μέλημα μας είναι η παροχή του κατάλληλου περιβάλλοντος για εξερεύνηση.

Λειτουργία

Η λειτουργία των Βρεφικών Τμημάτων αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επόμενου έτους, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, με ωράριο λειτουργίας 7.00- 16.00.

Συγκρότηση σε τμήματα

Σε κάθε βρεφικό τμήμα φιλοξενούνται έως δώδεκα (12) βρέφη.

Ιατρική παρακολούθηση

Παρέχεται ιατρική παρακολούθηση των παιδιών από συνεργαζόμενη  παιδίατρο, η οποία ενημερώνει και το Φάκελο Υγείας του κάθε παιδιού.

Ημερήσιο πρόγραμμα

Το ημερήσιο πρόγραμμα των βρεφικών τμημάτων είναι ευέλικτο, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φιλοξενούμενων βρεφών, τηρούνται, όμως, ορισμένα βασικά χρονικά σημεία αυτού, όπως προσέλευση, αναχώρηση των παιδιών, ώρες φαγητού, διαλείμματος, ανάπαυσης.

 Ενδεικτικά το πρόγραμμα απασχόληση των παιδιών είναι:

7:00 π.μ – 9:00 π.μ.: Προσέλευση βρεφών – Ικανοποίηση ατομικών αναγκών, Προετοιμασία για το πρωινό.

9:00 π.μ. – 9:30 π.μ.: Πρωινό

9:30 π.μ – 10:30 π.μ: Δραστηριότητες αισθητηριακής, κοινωνικής συναισθηματικής, νοητικής ανάπτυξης.

10:30 π.μ. – 11:00 π.μ.: Δεκατιανό – Ικανοποίηση ατομικών αναγκών

11:00 π.μ. – 12:00μ.μ.: Μουσικοκινητικές δραστηριότητες για βρέφη με παιχνίδια, ρυθμικό παιχνίδι, μουσικές αφηγήσεις στην τάξη ή στην αυλή.

12:00 μ.μ. – 13:00 μ.μ.: Προετοιμασία – μεσημεριανό φαγητό. Οι παιδαγωγοί ενθαρρύνουν την αυτοεξυπηρέτηση σε βαθμό που τα βρέφη να μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το πιρούνι, το κουτάλι, το πιάτο να σκουπίζουν τα χέρια τους και  

13:00 μ.μ. – 14:00 μ.μ.: Ελεύθερο παιχνίδι – Ικανοποίηση ατομικών αναγκών.

14:00 μ.μ. – 16:00 μ.μ.: Ανάπαυση- Αναχώρηση.

Διατροφή παιδιών

Στο μαγειρείο μας παρασκευάζεται καθημερινά φαγητό υγιεινό, και νόστιμο από αυστηρά επιλεγμένα προϊόντα, με στόχο την προσφορά ποιοτικού διαιτολογίου για τα βρέφη μας. Το διαιτολόγιο καταρτίζεται σε συμφωνία με τον παιδίατρο εβδομαδιαία και γνωστοποιείται έγκαιρα στους γονείς.

Χώροι βρεφικού σταθμού

ΚΥΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΒΡΕΦΩΝ

Αίθουσες απασχόλησης βρεφών ευρύχωρες, γεμάτες χρώματα και  ερεθίσματα, με ασφαλή παιχνίδια και έπιπλα καθώς και ασφαλές πάτωμα.

Αίθουσες ύπνου με κατάλληλα διαμορφωμένο φωτισμό και χρώματα στους τοίχους.

Χώροι υγιεινής, οι οποίοι διαθέτουν πάγκους για αλλαγή πάνας, αλλά και παιδικά λουτρά για την αγωγή τουαλέτας των βρεφών.

Υπαίθριος χώρος σε άμεση επαφή με τις αίθουσες απασχόλησης.

Δωμάτιο μόνωσης, στο οποίο παραμένει κάποιο παιδί αν αρρωστήσει ξαφνικά.

ΧΩΡΟΙ ΓΕΝΙΚΩΝ / ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Εγγραφή παιδιών

Οι αιτήσεις εγγραφής υποβάλλονται από 10 Μαΐου μέχρι 31 Μαΐου κάθε έτους και σε όλη τη διάρκεια του έτους, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις και δεν εκκρεμούν εμπρόθεσμες αιτήσεις που δεν έχουν ικανοποιηθεί.   

ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Δεν βρέθηκαν Δράσεις

Follow by Email
Instagram