fbpx

Διοργανωσεις

ΝΠΠΔ ΜΗΚΩΝΗ

Θεατρικός Χειμώνας

Ένας ακόμα θεσμός που δημιουργήθηκε από το 2015 είναι ο “Θεατρικός Χειμώνας. Δεκάδες θεατρικές παραστάσεις έχουν δοθεί στα πλαίσια αυτής της διοργάνωσης, Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο «Θεατρικός Χειμώνας» συνεχίζεται με επιτυχία, φιλοξενώντας θεατρικές ομάδες από τον νομό Κορινθίας και από όλη την Ελλάδα. Ένας θεσμός που προωθεί τη θεατρική παιδεία και προβάλλει την καλλιτεχνική δημιουργία. Μια θεατρική γιορτή που δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και που στόχος της είναι να φέρει κοντά τις θεατρικές ομάδες και να μας ψυχαγωγήσει.


Απόκριες στο Κιάτο

Η γιορτή που έγινε θεσμός! Το ραντεβού με το κέφι, την ανεμελιά, τη διασκέδαση και την φαντασία που κάθε χρόνο μας καλεί να ανεβάσουμε τους παλμούς της καρναβαλικής καρδιάς μας, στέλνοντας ένα ζωντανό και χαρμόσυνο μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2016 και κάθε χρονιά αναβαθμίζεται συνεχώς. Περίπου 1000 καρναβαλιστές και 20 γκρουπ συμμετέχουν στην κεντρική παρέλαση την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Το 2019 καθιερώθηκε και νυχτερινή παρέλαση το Σάββατο της τελευταίας αποκριάς. Παρέλαση καρναβαλιστών, ζωντανή μουσική, διαγωνισμός καλύτερης φορεσίας και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα τις Απόκριες στο Κιάτο..


Σικυώνια

Ο θεσμός που ταυτίζεται με την καλοκαιρινή ψυχαγωγία, την παρουσίαση της ατομικής και ομαδικής καλλιτεχνικής δημιουργίας του τόπου μας. Είναι ο παλιότερος θεσμός που θυμόμαστε από παιδιά, αιτία να γίνουν πιο ενδιαφέροντα τα καλοκαιρινά βράδια. Παράλληλα είναι κι ένας θεσμός πρόκληση για εκδηλώσεις που θα φέρουν επισκέψεις στο Δήμο μας. Τα Σικυώνια ξεκίνησαν το 1982 και τα τελευταία χρόνια είναι ένας θεσμός που συνεχώς αναβαθμίζεται. Το πολυθεματικό πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Σικυωνίων πραγματοποιείται σε όλη την έκταση του Δήμου και περιλαμβάνει θέατρο, μουσική, χορό, εικαστικά, εκθέσεις και παρουσιάζει όλες τις μορφές της σύγχρονης και παραδοσιακής τοπικής δημιουργίας.

.


FenesFest

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κάθε Αύγουστο μήνα ο Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φενεού «Η Ντουρντουβάνα» διοργανώνει το Fenefest, ένα φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στη λίμνη Δόξα, στην περιοχή του Φενεού Ορεινής Κορινθίας.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η διεύρυνση της πολιτιστικής ζωής του τόπου, μέσω της εθελοντικής συνεργασίας των μελών του Συλλόγου και άλλων συμμετεχόντων, οι οποίοι συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στη διατήρηση του θεσμού αυτού. Από την πρώτη χρονιά που διοργανώθηκε, το 2016, μέσω της προαναφερθείσας εθελοντικής πρωτοβουλίας και με γνώμονα τη συλλογική προσφορά, την αυτοοργάνωση και την παροχή ενίσχυσης, μέρος των εσόδων του φεστιβάλ δίνεται σε επιλεγμένες δομές αλληλεγγύης.

.


Χριστουγιεννιάτικες Εκδηλώσεις

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΜΗΚΩΝΗ» σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής διοργανώνουν τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Ένας εορταστικός πολιτιστικός θεσμός που μετράει εφτά χρόνια ζωής. Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο στην πλατεία Ελευθερίας, σε ένα γιορτινό σκηνικό με Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με λιχουδιές. Τα ξωτικά και οι βοηθοί του Αη Βασίλη μεταμορφώνουν την πόλη σε ένα παραμυθένιο σκηνικό με δράσεις και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Παράλληλες Εκδηλώσεις & Δραστηριότητες θα φέρουν τα παιδιά και τους μεγάλους κοντά στο νόημα των Χριστουγέννων: Θεατρικές παραστάσεις, Αφήγηση Παραμυθιών, Κινηματογράφος, Κουκλοθέατρο, Γράμματα στον Αη Βασίλη, μουσική, χορωδίες και Καλλιτεχνικά εργαστήρια. Η πόλη του Κιάτου γίνεται προορισμός τις γιορτές. Περίπου 2.500 επισκέπτες παρακολούθησαν τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Rock Sinantisi Kiatou

Η Rock Sinantisi Kiatou δημιουργήθηκε το 2005. Είναι ένα φεστιβάλ που προβάλλει κατά κύριο λόγο τα Κορινθιακά συγκροτήματα όλων των μουσικών τάσεων. Παράλληλα εμφανίζονται μεγάλα ονόματα της σύγχρονης εγχώριας μουσικής σκηνής.

Στη Rock Sinantisi Kiatou θα συναντήσουμε και παράπλευρες δράσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφίας, εικαστικών εναλλακτικές ομάδες κ.οκ. Σημαντική επίσης είναι και η συμβολή της ομάδας υποστήριξης της R.S.K. που βοηθά στην υλοποίηση του φεστιβάλ.

Στη Rock Sinantisi Kiatou έχουν συμμετάσχει πάνω από πενήντα Κορινθιακά συγκροτήματα και παραπάνω από είκοσι σημαντικά ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής σαν headliners. Ο Δήμος Σικυωνίων και το ΝΠΔΔ «Η Μηκώνη» στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια μια σημαντική προσπάθεια που αφορά την τοπική δημιουργία.

Υπεύθυνοι Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης

Κώστας Καραμπέτσος Σίσσυ Μελή.