fbpx

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

«Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας»
Παρουσίαση βιβλίου και δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η Μηκώνη», διοργανώνουν μια ιδιαίτερη παρουσίαση βιβλίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Σικυωνίων (Καλογεροπούλου και Παπαληγούρα, Αποθήκες ΑΣΟ Κιάτου).
Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στις 12:00, η συγγραφέας Σοφία Καλαντζάκου παρουσιάζει το παιδικό βιβλίο των Εκδόσεων ΠΙΟΠ «Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας» ενώ ο Σπύρος Γούσης, που έχει εικονογραφήσει το βιβλίο, θα μιλήσει για την τέχνη της εικονογράφησης παιδικού βιβλίου. Θα ακολουθήσει ανάγνωση του παραμυθιού από τη συγγραφέα, με παράλληλη δραματοποίησή του από ομάδα νέων ηθοποιών.
Η συγγραφέας εμπνεύστηκε την περιπέτεια της μικρής Αλεξάνδρας και της παρέας της από τον γνωστό μύθο με τις Στυμφαλίδες όρνιθες, ο οποίος συνδέεται με την περιοχή της Λίμνης Στυμφαλίας, στην ορεινή Κορινθία, εκεί όπου λειτουργεί το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Το βιβλίο αναδεικνύει τη σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πολιτισμό και εισάγει το νεανικό αναγνωστικό κοινό στην έννοια και τη σημασία του πολιτιστικού τοπίου. Επιπλέον, προτείνει στους μικρούς φίλους δράσεις και πρωτοβουλίες επικεντρωμένες σε τοπία ανάλογου ενδιαφέροντος.
Στο τέλος της παρουσίασης θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι χειροτεχνίας και ζωγραφικής, για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, με θέματα εμπνευσμένα από το βιβλίο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ τα υλικά για το εργαστήρι διατίθενται δωρεάν.

Αφήστε ένα Σχόλιο