Παιδικοσ σταθμοσ

ΝΠΠΔ ΜΗΚΩΝΗ

Στα Παιδικά  Τμήματα γίνονται δεκτά παιδιά  ηλικίας 2 ,5 ετών έως 4 ετών.

Στην ηλικία αυτή το ενδιαφέρον των παιδιών μετατοπίζεται από την εξερεύνηση στην απόκτηση γνώσεων, στην ομαδική και συνεργατική δράση αλλά και την αυτονομία.

  Στα παιδικά τμήματα τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από δημιουργικές μεθόδους διδασκαλίας και ομαδικές δραστηριότητες να εξοικειώνονται με τη γλώσσα, να διευρύνουν τη φαντασία τους και να εκφράζονται μέσα από διάφορες μορφές τέχνης, όπως εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, μουσική, παιδική λογοτεχνία και το συμβολικό παιχνίδι. Καλλιεργούν το πνεύμα τους με εξορμήσεις εκπαιδευτικού, περιβαλλοντικού, ψυχαγωγικού χαρακτήρα, αλλά και το σώμα τους με καθημερινή ρυθμική γυμναστική. Ψυχαγωγούνται και παράλληλα αναπτύσσουν την ομαδικότητα μέσα από ποικίλες ασκήσεις κοινωνικοποίησης και δημιουργικού παιχνιδιού.


Λειτουργία: Η λειτουργία των Παιδικών Τμημάτων αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επόμενου έτους, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, με ωράριο λειτουργίας 7.00- 16.00.

Συγκρότηση σε τμήματα: Σε κάθε παιδικό τμήμα φιλοξενούνται έως 25 νήπια.

Ιατρική παρακολούθηση: Παρέχεται ιατρική παρακολούθηση των παιδιών από συνεργαζόμενη παιδίατρο, η οποία ενημερώνει και το Φάκελο Υγείας του κάθε παιδιού.

Ημερήσιο πρόγραμμα: Το ημερήσιο πρόγραμμα των παιδικών τμημάτων είναι ευέλικτο, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φιλοξενούμενων νηπίων, τηρούνται, όμως ορισμένα βασικά χρονικά σημεία αυτού, όπως προσέλευση, αναχώρηση των παιδιών, ώρες φαγητού, διαλείμματος, ανάπαυσης. Ενδεικτικά το πρόγραμμα απασχόληση των παιδιών είναι:

7:00 π.μ. – 9:00 π.μ.: Υποδοχή των παιδιών- Απασχόληση στις παιδαγωγικές γωνιές δραστηριοτήτων συμβολικού χαρακτήρα, στις γωνιές γνώσεων (βιβλίου κ.λ.π.) ή απασχόληση με το οικοδομικό – κατασκευαστικό υλικό ή άλλο παιδαγωγικό υλικό.

9:00 π.μ. – 9:30 π.μ.: Προετοιμασία για το πρωινό –  Πρωινό.

9:30 π.μ. – 10:30 π.μ.: Διαθεματική προσέγγιση ενοτήτων- εργαστήρια ζωγραφικής, κολλάζ, προγραφικές ασκήσεις, εργαστήρια νερού, πηλού, οικολογικού πειραματισμού, μαγειρικής κ.α.

10:30 π.μ. – 11:00 π.μ.: Δεκατιανό.

11:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.: Παιχνίδια για την εξέλιξη της αντιληπτικής ικανότητας των παιδιών. Παντομίμα, αυτοσχεδιασμοί, θεατρικό παιχνίδι. Μουσικοκινητικές – ρυθμικές δραστηριότητες, ασκήσεις χώρου, ρυθμικό παιχνίδι, μουσικές αφηγήσεις στην τάξη ή στην αυλή.

12:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.: Μεσημεριανό φαγητό. Ατομική υγιεινή πριν και μετά το φαγητό.

13:00 μ.μ.- 13:30 μ.μ.: Ήσυχες δραστηριότητες (άκουσμα μουσικής, τραγούδι, διάβασμα βιβλίου)

13:30 μ.μ. – 14:30 μ.μ.: Σταδιακή αποχώρηση των παιδιών, που φεύγουν νωρίς. Ελεύθερη απασχόληση στις παιδαγωγικές γωνιές δραστηριοτήτων συμβολικού χαρακτήρα. Απασχόληση με το οικοδομικό – κατασκευαστικό υλικό ή άλλο παιδαγωγικό υλικό.

13:45 μ.μ. – 15:45 μ.μ.: Ανάπαυση –Απογευματινό- Αποχώρηση.

Διατροφή παιδιών: Στο μαγειρείο μας παρασκευάζεται καθημερινά φαγητό υγιεινό, και νόστιμο από αυστηρά επιλεγμένα προϊόντα, με στόχο την προσφορά ποιοτικού διαιτολογίου για τα βρέφη μας. Το διαιτολόγιο καταρτίζεται σε συμφωνία με τον παιδίατρο εβδομαδιαία και γνωστοποιείται έγκαιρα στους γονείς.

Χώροι παιδικών τμημάτων:

ΚΥΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 

  • Αίθουσες  απασχόλησης νηπίων , ευρύχωρες,  γεμάτες χρώματα και ερεθίσματα, με ασφαλή παιχνίδια και έπιπλα καθώς και ασφαλές πάτωμα.
  • Αίθουσες ύπνου  κατάλληλα διαμορφωμένες  με φωτισμό και χρώματα στους τοίχους.
  • Χώροι υγιεινής, οι οποίοι διαθέτουν παιδικά λουτρά  και πάγκο για αλλαγή πάνας.
  • Υπαίθριος χώρος σε άμεση επαφή με τις αίθουσες απασχόλησης
  • Δωμάτιο μόνωσης στο οποίο παραμένει κάποιο παιδί αν αρρωστήσει ξαφνικά

ΧΩΡΟΙ ΓΕΝΙΚΩΝ / ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Εγγραφή παιδιών: Οι αιτήσεις εγγραφής υποβάλλονται από 10 Μαΐου μέχρι 31 Μαΐου κάθε έτους και σε όλη τη διάρκεια του έτους, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις και δεν εκκρεμούν εμπρόθεσμες αιτήσεις που δεν έχουν ικανοποιηθεί.   

No post found!

Follow by Email
Instagram