fbpx

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ & ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΜΗΚΩΝΗ» του Δήμου Σικυωνίων συμμετέχει την σχολική χρονιά 2021-2022 στο πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» παρέχοντας θέσεις σε δικαιούχους vouchers (αξίες τοποθέτησης) για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών ), για τις δομές του :

  1. Παράρτημα Α΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού Κιάτου
    Παροχή θέσεων φροντίδας βρεφών από 18 μηνών έως 2,5 ετών
    και νηπίων από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως αυτή ορίζεται από το εκάστοτε ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
    &
  2. 1ο Κ.Δ.Α.Π ΜΗΚΩΝΗ.
    Παροχή θέσεων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών από 5 έως 12 ετών και παιδιών με ελαφράς μορφής κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι:

Μητέρες βρεφών, νηπίων , καθώς και μητέρες παιδιών 5- 12 ετών για συμμετοχή στο Κ.Δ.Α.Π.
Άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών ή και άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία.
Άτομα (γυναίκες και άνδρες), τα οποία έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες ή ασκούν επιμέλεια του συμπαραστατούμενου με δικαστική απόφαση ή είναι ανάδοχοι γονείς με ενεργή αναδοχή στο Εθνικό Μητρώο Εγκεκριμένων Αναδοχών.

Οι ωφελούμενοι της δράσης θα πρέπει να είναι:

Εργαζόμενες (μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες), ή άνεργες, οι οποίες  διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.

Η «αξία τοποθέτησης» (voucher) καλύπτει όλες τις υπηρεσίες που οι Δομές μας είναι υποχρεωμένες να παρέχουν κατ’ ελάχιστο. Η δράση υλοποιείται μέσα από ετήσιο κύκλο πρόσκλησης που αντιστοιχεί σε ένα σχολικό έτος, μέγιστης διάρκειας 11 μηνών, δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 έως την 31η Ιουλίου του 2022, όση και η μέγιστη διάρκεια ισχύος της «αξίας τοποθέτησης» για τους επιλεγόμενους.
Η διαδικασία των αιτήσεων ξεκινά την Δευτέρα 19 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη, 3 Αυγούστου, ενώ οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr)

Ο τρόπος κι η διαδικασία υποβολής και ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης καθώς και οι τεχνικές λεπτομέρειες για την άντληση ή την επαλήθευση των απαιτούμενων στοιχείων, περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και στις σχετικές οδηγίες που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αντίστοιχα να λαμβάνουν πληροφορίες από το Τμήμα Παιδικής Φροντίδας, Παιδείας & Δ.Β.Μ. του Ν.Π.Δ.Δ. « Η ΜΗΚΩΝΗ» στο τηλ.:2742021921 (εσωτ.2) κα. Αγγελική Πάγκα.

Αφήστε ένα Σχόλιο