fbpx

Η Ιστορια Μασ

ΝΠΠΔ ΜΗΚΩΝΗ

Ο Δήμος Σικυωνίων έχει μια μακρά παράδοση στην οργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων – δράσεων και σταθερά στην πορεία των χρόνων έχει αναβαθμίσει το πολιτιστικό «προϊόν» της περιοχής.

Τα «Σικυώνια» είναι ο μακροβιότερος πολιτιστικός θεσμός της περιοχής, ο οποίος ξεκίνησε το 1982 και από τότε μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Η Μυκώνη σαν νομικό πρόσωπο ξεκίνησε την λειτουργία της το 2012 με αντικείμενα τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και την Παιδεία.

Στον τομέα της παιδείας αναβάθμισε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και δημιούργησε καινούργιες. Ανακαίνισε και επισκεύασε τους παιδικούς σταθμούς, αγόρασε νέο εξοπλισμό και προσέλαβε νέο προσωπικό.

Δημιούργησε 2 νέους βρεφικούς σταθμούς και ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για πρώτη φορά στην πόλη μας. Η πολιτική αυτή είχε ως αποτέλεσμα να διπλασιαστούν τα παιδιά, που φιλοξενούνται στις δομές του Δήμου, να δημιουργηθούν νέες θέσεις προσωπικού και να αυξηθούν κατά πολύ τα έσοδά μας από το ΕΣΠΑ εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την λειτουργία των παραπάνω δομών χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Δήμου.

Ένα ακόμα μεγάλο βήμα ήταν η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη, η οποία σηματοδότησε την αρχή ενός νέου ξεκινήματος.

9.700 τίτλοι βιβλίων, πάνω από 1.300 εγγεγραμμένα μέλη, 20 έως 30 καθημερινοί αναγνώστες. Επενδύσαμε στην κοινωνία της γνώσης, δημιουργήσαμε έναν χώρο πολιτισμού, που έγινε σημείο αναφοράς όλων των ηλικιών. Στόχος μας η λειτουργία και 2ης αίθουσας στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης και ο εμπλουτισμός της βιβλιοθήκης με την αγορά περισσοτέρων βιβλίων.

Στο αθλητισμό, αναβαθμίστηκαν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις με ανακαινίσεις και προμήθεια εξοπλισμού. Λειτούργησε το γυμναστήριο στο Δημοτικό Στάδιο Κιάτου και κατασκευάστηκε στάδιο στίβου. Επίσης, ενδυναμώθηκαν οι αθλητικές δραστηριότητες στην περιοχή σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς και ξεκίνησαν μεγάλοι θεσμοί όπως το πρωτάθλημα jet ski και ο Ημιμαραθώνιος Στυμφαλίας.

Στον τομέα του Πολιτισμού λειτούργησε ξανά το Πολιτιστικό Κέντρο. Στους ανακαινισμένους χώρους του φιλοξενούνται 370 μέλη συλλόγων και συνολικά συμμετέχουν, με τα τμήματα και τις δραστηριότητες, εβδομαδιαίως 750 παιδιά και ενήλικες.

Στρατηγική επιλογή ήταν από την πρώτη στιγμή η συνεργασία με όλους τους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής. Στηρίχθηκαν οι παλιοί θεσμοί όπως τα Σικυώνια και δημιουργήθηκαν καινούργιοι όπως το φεστιβάλ Χορωδιών, το φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Εμπορικό σύλλογο,το καρναβάλι του Κιάτου και βεβαίως ο Θεατρικός Χειμώνας.

Στόχος μας ήταν η παραγωγή πολιτισμού από πολίτες του Δήμου μας σε άμεση συνεργασία με την Μυκώνη. Για αυτό τον σκοπό στηρίχθηκαν όσοι ασχολούνται με τον πολιτισμό στο Δήμο μας.