fbpx

Το Οραμα Μας

ΝΠΠΔ ΜΗΚΩΝΗ

Κλείνοντας το προσεχές διάστημα τα δέκα χρόνια από την ίδρυση της «Μηκώνης», στοχεύουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη όλων των δομών του νομικού προσώπου και στην αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων, που έχουμε στη διάθεσή μας, με στόχο την αναβάθμιση της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού στον τόπο μας.

Σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς δράσης του ΝΠΔΔ «Η Μηκώνη», που θα βοηθήσουν στην πολιτιστική και αθλητική ανάπτυξη της περιοχής και θα λειτουργήσουν ως πόλος έλξης επισκεπτών και τουριστών.

Συγκεκριμένα προγραμματίζουμε:

ΠΑΙΔΕΙΑ

Δημιουργία 2 νέων Βρεφονηπιακών Σταθμών. Έναν στη Στυμφαλία και έναν στο Φενεό.

Δημιουργία 3 ακόμα Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Ένα στην περιφερειακή ενότητα Σικυωνίων. Ένα στην περιφερειακή ενότητα Στυμφαλίας και ένα στην περιφερειακή ενότητα Φενεού.

Προσλήψεις επιπλέον προσωπικού τουλάχιστον 12 άτομα μέσω ΕΣΠΑ, για την λειτουργία των παραπάνω δομών. Αύξηση των εσόδων από το ΕΣΠΑ. Εξασφαλίσαμε επιπλέον χρηματοδότηση για την δημιουργία νέων δομών ύψους 100.000 (εκατό χιλιάδων) ευρώ, από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με την λειτουργία του δεύτερου ορόφου, την αγορά επιπλέον βιβλίων και την αύξηση της επισκεψιμότητας.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προσλήψεις γυμναστών στίβου με στόχο να δημιουργηθεί ομάδα στίβου στον Δήμο μας.

Συνέχιση και ενδυνάμωση των Αθλητικών θεσμών, συνεργασία με όλους τους Αθλητικούς Συλλόγους, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Δημιουργία πίστας Μοτο Κρος σε συνεργασία με τον Δήμο και διοργάνωση Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Δημιουργία δύο Ημιμαραθωνίων “Στους Δρόμους του Παυσανία”, που στόχο θα έχουν να συνδέσουν τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξή τους. Ο μεγάλος περιηγητής διέσχισε και μελέτησε πολλές περιοχές που βρίσκονται στα όρια του Δήμου μας. Οι Ημιμαραθώνιοι θα διασχίσουν αυτές τις περιοχές και θα συνδυαστούν με ανάλογες πολιτιστικές και ενημερωτικές δράσεις. Πρώτη διαδρομή: Σικυώνα – Κρυονέρι – Τιτάνι.. Δεύτερη διαδρομή: Στυμφαλία – Μοσιά – Αρχαία Φενεός.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με αφορμή το άνοιγμα του θεάτρου της Αρχαίας Σικυώνας θα διοργανώσουμε Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με ομάδες από όλη την Ευρώπη.

Δημιουργία Επαγγελματικής Παιδικής Σκηνής με σκοπό να προσελκύσει σχολεία από όμορους νομούς. Οι επισκέψεις των σχολείων θα συνδυαστούν με ημερήσιες εκδρομές στα Μουσεία της περιοχής.

Δημιουργία ανοιχτού θεάτρου στην πόλη του Κιάτου, σε συνεργασία με τον Δήμο.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στους Αρχαιολογικούς Χώρους του Δήμου (Αρχαία Σικυώνα – Τιτάνι – Στύμφαλο – Φενεό)

Δημιουργία “ Μουσικού Χωριού” στην παιδική κατασκήνωση Κλημεντίου στα πρότυπα του μουσικού χωριού Πηλίου.

Στρατηγική επιλογή ήταν από την πρώτη στιγμή η συνεργασία με όλους τους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής. Στόχος μας είναι η παραγωγή πολιτισμού από πολίτες του Δήμου μας σε άμεση συνεργασία με τη «Μυκώνη».